Valborg med fina tjejer

Ikväll har det varit korvgrillning på vätterstranden med Klint och Pålsson. Medan vi hade lite problem med grillen så spelade vi kortspel och såklart vann jag [sen förlorade jag]. Grymt kul och gott var det. Så klart var de godis inblandat också. När det började bli kallt och klockan närmade sig 20.oo så släkte vi grillen, [med coca cola så klart] och efter det drog vi oss vidare till brasan [brasorna, det fanns 3].

 

Det var lite otäckt vid brasorna för det flög ner så mycket aska på mig haha! Jag gömde mig bakom Klint och Pålsson men det gick inte så bra. Tror jag fick allt på mig bara för att jag är längst så det träffar liksom mig först haha! Jag undrar hur mycket min jacka luktar nu :[

 

Tack för en underbart trevlig, rolig och mysig kväll mina fina vänner!  <3

 En ny morgon gryr

Tidig morgon och iväg till skolan för en opponering på examensarbetet. Efter det sjungs våren in på högskolans entré-trappa som jag skulle varit med på om min hals hade varit frisk och kry. Tyvärr är den inte det, men efter en helg av tysthet så känns det som att det börjar gå mot rätt håll.


MaryKay makeup rådgivning och fotografering

Idag åkte vi tidigt från Jönköping och anlände i Sunhultsbrunn redan klockan 10:00. Vi satte igång med Makeup rådgivningen nästan direkt och Mia (MaryKay konsult) visade Angelica och mig hur vi kunde lägga maken på ett snyggt sätt. Jag kände att jag verkligen behövde detta då jag aldrig använder ögonskugga. Så det var lite klurigt, men vi fick många bra tips som vi kan ta med och minnas när vi sen sminkar oss hemma framför spegeln.

Innan vi startade med sminkningen så fotade Johan (Fotograf) oss och så klart så blev det några efter-foton också. Dessa foton kommer inom en snar framtid att läggas upp på följande bloggar: {Mia} {Johan} Så höll utkik där. Jag kommer förmodligen lägga upp någon bild här med då.


Lite foton som jag tog under dagen [backstage]. Blev du lite intresserad av Makeup rådgivning eller kanske fotografering så tycker jag att du ska kolla in dessa bloggar {Mia}  {Johan}

 


Rör mig inte!

Klickade mig in på Bellas blogg och ser att hon nu lottar ut boken [Rör mig inte] skriven av Tahereh Mafi. Och jag är såååå med och tävlar, såklart! var med och tävla du med {LÄNK}

Bildkälla {Bella}


Solisar från Indiska

Idag har det ju varit soligt och 14 grader varmt! Wehooo!! Det ringer på dörren! Det är våren som står utanför. Välkommen hit! :} Mina nya solglasögon har jag fått användning av idag. Köpte dem på Indiska för ett par veckor sen och är helt fantastiskt kär i dem. Mina svarta solisar har inte de bruna glasen men det har de blommiga. Det är så mycket skönare för ögonen tycker jag.

 


Keaton

Jenny och jag har verkligen kommit igång med examensarbetet nu, vilket känns jätte skönt. Nästa vecka påbörjar vi analysen av resultatet. Jag har en intervju kvar, som jag ska genomföra i morgon, sen ska jag bara transkribera den med. Har transkriberat tre intervjuer idag [skrivkramp]. Åkte tillbaka till min praktikplats idag och intervjuade min handledare bland annat. Åh vad roligt det var att träffa barnen igen :} Saknar dem redan efter bara en vecka.

Jennys fem-månaders valp Keaton har varit här varje dag med oss men min Luffsen har inte varit så förtjust i honom. Luffsen är lite tjurig och ligger mest i sin bur när Keaton är här. Men de blir nog snart kompisar.

Hur kan man ha något emot den här sötingen [Keaton] ?

 

Nej, nu ska jag lyfta på arslet och gå en promenad med hundarna. Är hundvakt åt mammas hund med. Sen kanske det finns någon film att titta på.

Blä för att sitta och plugga en söndag

Igår var Pålsson och Klint här. Det var kanske inte det bästa för min hals, men jag får skylla mig själv när jag skriker och skrattar så förjordat. Idag är jag i alla fall så tyst jag kan bli så att kan få bli frisk igen. Hade hoppats på att jag skulle kunna sjunga på kören i morgon, men det är nog ganska uteslutet känner jag. Så trist! Men nu har jag varit sjuk i över en vecka och nu har jag inte bara ont i halsen utan nu har jag börjat hosta så att det känns som att bröstkorgen ska hoppa ut!

 

Tror jag ska koka lite te nu och fortsätta plugga.

Ett foto som min bror tog på mig i sin fotostudio. Riktigt najs blev det.

 

Bildkälla: www.minephoto.blogg.se

Hur man får statistikmätare på bloggen

Jag fick en fråga av Mikaela gällande statistikmätare på bloggen och jag tänkte försöka förklara hur man lägger in det.

Det första du måste göra är att bli medlem på SUSNET.SE

När du väl är medlem så ska du klistra in räknarkoder på din blogg. Gör såhär:

1. Kopiera koden från rutan som du kommer att hitta under räknarkoder till din statistikmätare.

 

2. Klistra in koden i din kodmall-framsida under <head>. Det är denna koden som registrerar dina besökare. Så varje gång någon går in på din första sida på bloggen så registreras det. Du kan alltså klistra in denna koden i alla dina 4 kodmallar.

Nu ska vi lägga in mätaren så att den syns på din blogg. Jag har min i sidmenyn:

Gör såhär:

1. Kopiera koden från rutan nedan.

2. Klistra sen in koden där du vill att den ska synas på din blogg. T.ex. i sidmenyn. Jag har min under

<div id="side"> i kodmallen.

3.  Sen klistrar du in varje kod från susnet, om du bläddrar ner lite på sidan, där den ska vara i koden du just kopierade. Dvs där det står "Koden från susnet här". Det finns en kod som visar totalt, en för denna månaden, en för denna veckan, en för idag och en kod som visar hur många som är online just nu.

 

Sen sparar du och ser om den hamnat där du vill.

Jag ville ändra lite färger på min mätare så jag klistrade in följande i kodmallen över den koden som du kopierade från rutan ovan: <div id="visitors">.

 

I min stilmall klistrade jag in:

#visitors {

background: ;
color:#666666;
font-family: Tahoma;
font-size:10px;
text-align:left;
padding: 0px 0px 0px 0px;
}

I stilmallen kan då bestämma lite själv hur jag vill att den ska se ut med färger och typsnitt o.s.v

 

Lycka till nu! Och fråga om ni inte förstod.


Mias design

Mia ville ha en ny design och det är klart att hon skulle få det. Vill ni läsa en mycket inspirerande blogg så ta er upp till sökfältet och skriv in madebyheart.blogg.se eller bara klicka på bilden nedan så kommer ni till Mias blogg.

 


Johans design

Min bror Johan ville ha lite ändring på sin fotoblogg, så det fixade vi. Besök hans blogg genom att klicka på bilden och titta på alla fantastiska foton han tagit.

 


Hipp hipp hurra hurra hurra hurra hurra hurra!

Idag fyller min brorsdotter sex år! Stora tjejen! <3 Grattis finaste BeccaBus!

Bildkälla: Minephoto


RSS 2.0