Habit trackers - varför det är så bra!

När man har ett stort kontrollbehov så är det extremt jobbigt när det finns vissa saker som man faktiskt inte KAN kontrollera. MEN det finns sätt att liksom lura sig själv att man har kontroll ändå och ändå får må så där bra ni vet [ni med kontrollbehov förstår vad jag menar]. Ett exempel är habittrackers som blivit en ganska stor grej inom bullet journaling och planering och sådär. Och jag bara älskar ju att planera, då känner jag att jag har kontroll på saker och ting, mindre roligt är det ju när det inte riktigt går som planerat [då kan man ju fråga sig varför jag jobbar på förskola 🙈 , med barn går det ju sällan riktigt som man tänkt 😅]. Men i alla fall, habit trackers är ett sätt för mig att känna att jag har kontroll på vad det är jag gör och vad som händer i kroppen. När det handlar om saker som jag ska göra så har jag ju absolut kontroll, det är ju bara jag som kan se till att det blir gjort. MEN hur jag mår till exempel är ju kanske inte lika enkelt att kontrollera alltid. Och när man inte vet varför man mår som man gör så är det ju ännu jobbigare! JAG VILL VETA! 
 
 
 
Här är min mood-tracker för februari. Längst ner har jag skrivit vilken känsla varje färg symboliserar och sen har jag fyllt i en kopp om dagen, så det blir flera känslor per dag. Men denna månaden kände jag att det inte blev riktigt bra med färgerna och känslorna så jag ska ändra lite till nästa månad, då jag märkte att jag ofta inte hade någon färg som passade in på vad jag kände. Men det är först och främst mycket tillfredställande att färglägga varje dag och dessutom så har jag kompletterat med att skriva en mening om dagen också. Sen har jag en fitbit som loggar min sömn och dessutom har jag ett schema där jag fyller i när jag har menstration. På så sätt hoppas jag kunna se lite kanske varför jag känner som jag gör, vilket ger mig en känsla av att ha kontroll. Men jag ska erkänna att mest så är det bara roligt. Jag skulle vilja föra matdagbok också för att se lite om vilken mat som påverkar mig på olika sätt också, för jag tror det kan ha betydelse för hur jag mår. Men jag bara orkar inte! 😂
 
En annan positiv sak med habit-trackers är att jag blir mer motiverad att göra saker. Jag vill sätta nya mål och vill kryssa i den där rutan att jag klarat av att inte spendera pengar idag också. 
 
 
Just dessa trackers är från personligalmanacka.se. 
 
Finns det någon som kan relatera där ute? Någon mer som gillar planering och habit-trackers?