Hemgjord & nyttig blåbärsglass
Sen så höftade jag lite. Men jag utgick från receptet nedan.
Jag ställde in glasslådan i frysen över natten. Sen ställde jag, ungefär två timmar innan jag skulle äta den,
in den i kylskåpet. Det blev perfekt konsistens och den var verkligen suuuuuuuper god!
NI BARA MÅSTE PROVA DETTA!
Ingredienser
250 g | frysta blåbär |
2 dl | turkisk yoghurt |
3 msk | florsocker |
1 tsk | vaniljsocker |
Gör så här
- Mixa de djupfrysta blåbären med yoghurten.
- Tillsätt sockret.
Skeda upp i skålar och servera direkt. Du kan också ersätta blåbären med andra djupfrysta bär som t.ex. röda vinbär, hallon eller jordgubbar. Du kan också använda annan yoghurt som delikatessyoghurt med vaniljsmak.
Receptet hittade jag HÄR.
skriven
Mums va det ser gott ut!